Burkolás nagyméretű, fényáteresztő burkolólapokkal

Egy kétarcú fürdőszoba kivitelezése.

A Terva és a megrendelők egy különleges megoldást választottak ezen fürdőszobába, mégpedig az Ariostea fényáteresztő burkolólapját, ami nem mindennapi hangulatot és látványt varázsol.

A Burkoló Bálint csapat pedig megvalósította a tervet, természetesen a lap adottságát maximálisan kihasználva. Az átvilágításnak köszönhetően igény szerint két árnyalatban is pompázik a fürdőszoba. Alapból a lap egy sötétebb zöldes- barnás színkavalkád, megvilágítással egy melegebb árnyalatot kap. A lap 150*75*0,06 cm-es méretben lett kiválasztva de már létezik 150*300*0,06 cm-es változat is. A hozzá társított lap az 120*240*0,06 cm-es fehér, enyhén gyöngyházfényű nagyméretű burkolólap. 

A kivitelezés nehézsége abban állt, hogy olyan segédanyagokat kellett találni és alkalmazni melyek fényáteresztő tulajdonsággal rendelkeznek. Egy másik fejtörést okozó helyzet a fényforrás és a burkolólap közötti optimális távolság meghatározása volt, hogy ne pontokban legyen átvilágítva a lap, hanem egy egységes megvilágítást kapjon. A nagy burkolólapok megfelelő ragasztásának egyik fontos lépése a megfelelő ragasztó anyag kiválasztása volt. A ragasztóanyag elasztikusra való keverése, falra felhordása a nagyméretű lap beleillesztése és egy kézi akkumlátoros lapvibrátor alkalmazásával tökéletes anyagbeterülést érhetünk el a lapok mögött, ami hosszútávú tartósságot biztosít. 

Öröm volt a projekt részese lenni, köszönjük a bizalmat!

#burkolóbálint #fürdőszoba #beltér #tiling #tilingwork #tilingspecialist #profesionaltiling #egyedi #szakember #burkoló #hidegburkolás #burkolás #burkolas #burkolat #csempe #csempézés #csempéző #megvalósítás #nagyméretűlapok #nagyméretűburkolólapok #gércsiszolás #gérvágás #élcsiszolás #bathroomdesign #építkezés #felújítás #burkoláshargitamegye #burkolásszékelyudvarhely #burkolószakember #mapei #átvilágítás #ariostea #ariosteahightech